Salvia writer

ANTRADIENIS, 2024-03-19, 11:21 AM

Welcome Guest

Site menu

Block title

Žymiausios knygos rinkimai
Total of answers: 22

Muzika

Kalendorius

«  March 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Salvia writer

Salvia writer Čia tavo erdvė- svajok, mąstyk, kurk

Išmintis

Mes žmonės esame sikirtingi kaip egzotiški vaisiai. Vieni saldus kiti rūgštus dar kiti kartus

Nuotaika

Our poll

Žymiausios knygos rinkimai
Total of answers: 22

Entries archive

Tag Board

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Search


Pagrindiniai veikėjai


Džeinė Eir- aprašomas jos gyvenimas nuo pradinių klasių iki 30m. Turtingo pono dvare dirbo aukle. Gyveno našlaičių namuose. Neturinti didelio grožio, bet mokanti labai gražiai piešti.

Ročesteris- turėjo 8 metų dukterį. Jis buvo turtingas. Jį pažinojo visi kilmingi žmonės.
Adelė- Ročesterio dukra. Džeinės auklėtinė. Jai 8 metukai. Labai stropi, kultūringa mergaitė.

Apie knygą


Ši istorija yra apie našlaitę mergaitę Džeinę, užaugusią internate ir gavusią guvernantės darbą turtingo vyro Rodžesterio pilyje. Neilgai trukus Džeinė ir rūmų šeimininkas Rodžesteris įsimyli vienas kitą. Tačiau jų meilei sutrukdo ilgai saugota šeimininko paslaptis- jo išprotėjusi žmona, kurią jis laikė uždarytą palėpėje. Visą tai sužinojusi Džeinė skubiai susikrauna daiktus ir išvyksta pradėti naujo gyvenimo. Po kele ... Read more »
Views: 705 | Added by: Salvia | Date: 2013-05-14 | Comments (0)


Pagrindiniai veikėjai

Rebeka - šešiolikmetė mergina, gyvenusi paprastą gyvenimą kartu su mama bei jos gyvenimo drauge.
Lučianas - nieko neprisimena iš praeities,bet sapnuose jis regi Rebeką įvairias jo gyvenimo momentais.

Apie knygą


Isabel Abedi romanas „Lučianas" pasakoja apie keistą dviejų jaunuolių - Rebekos ir Lučiano - draugystę. Šešiolikmetė Rebeka - laiminga, gyvenimu besidžiaugianti paauglė. Nors jos tėvai išsiskyrę, mergaitė jaučia abiejų tėvų šilumą ir globą, turi patikimų draugų, rodos, nieko daugiau nestinga...

Bet vieną vakarą nutinka kažkas labai keisto: Rebeka pajunta nepaaiškinamą ir nežinai iš kur atsiradusį skausmą, lyg kažkas plėšytų širdį, lyg pešiotų po plaukelį nuo tavo kūno. Ir tas baimės bei tuštumos jausmas... Štai tuo metu ir pasirodo Lučianas, vaikinas iš niekur. Žmogus be praeities, ... Read more »
Views: 1516 | Added by: Salvia | Date: 2013-05-12 | Comments (0)


Pagrindiniai veikėjai


Džekas Meridijus, choristų būrelio vadovas- medžioklių vadas,nerūpestingas vaikinas.Bet jis jaučia pareigą ir rengia ''gaujos'' susirinkimus.

Ralfas- berniukas,kuris rado kiaukutą-valdžios simbolį.Jis buvo nuolatinis Džeko priešininkas dėl valdžios.

Kriuksius - storulis,pašaipų objektas,kuris nori ,kad tarp medžioklių ir laužo kurstytojų būtų taika.

Kompleksuotas, niekieno nesuprastas Saimonas- keistas, vienišas, nesugebantis prisitaikyti prie kompanijos.

Kiti veikėjai yra visiškai nesvarbūs.Jie tiesiog pasiskirstė į 2 gaujas -medžioklių (Džeko) ir laužo kurstytojų (Ralfo).

Apie knygą



Žemėje vyksta karas. Mes apie tai sužinome iš kelių užuominų apie sugriuvusį pasaulį, atominę bombą. Skaitytojui paliekama pačiam nuspręsti, kodėl būrys berniukų buvo susodintas į lėktuvą ir išg ... Read more »
Views: 1776 | Added by: Salvia | Date: 2013-05-12 | Comments (0)

 
Pagrindiniai veikėjai

Ketnė - pagrindinė knygos veikėja. Ji yra išrekama Aukų dieną dalyvauti Mirties žudynėse.
Pitas - Ketnės bendražygis. Jis yra kartu išrenkamas į Mirties žudynes.
Geilas - Ketnės draugas su kuriuo ji medžiojo, žvejojo ir leido dienas.

Apie knygą

Čia pasakojama apie merginą vardu Ketnė. Aukų dieną ji yra išrenkama dalyvauti realybės šou Mirties žaidynėse/žudynėse. Tiksliau ji tampa savanore vietoj savo sesutės Primos. Kartu su Ketne vyksta ir Pitas - jis irgi buvo išrinktas dalyvauti Mirti...

Įsimintina scena



Įsimintiniausia buvo kai Pitas su Ketne buvo oloje. Pitui tada pūliavo koja. Ir jie visaip meiliai elgėsi, kad tik jų remėja ... Read more »
Views: 508 | Added by: Salvia | Date: 2013-05-12 | Comments (0)


Pagrindiniai veikėjai

Bela Swan - 17metų paauglė,atsikrausčiusi gyventi pas tėvą ir tenai lankanti vidurinę. Ji įsimyli vampyrą Edvardą. Edvardas Kalenas - vampyras, kelių šimtų metų amžiaus, bet atordantis kaip septyniolikos. Jis taip pat įsimyli Belą.

Apie knygą

 Pagrindinis veiksmas vyksta mokykloje. Bela įsimyli Edvardą, jis - ją.
Niekas nenori bendrauti su Edvardu, bei jo šeima, bet Belai tai nei motais, tad jie pradeda susitikinėti ir Bela vis daugiau sužino apie Edvardą..

Įsimintina scena

Kai pirmą kartą Edvardas pamatė Belą, nėjo 2 mėnesius į mokykla, kad tik jos neįsimylėtų, nes juj ji tik žmogus, o jis -ne. Jis vampyras, geriantis kraują.
Po 2 mėn. atėjęs i mokykla Edvardas ateina į mokyklą, susipažįsta su ... Read more »
Views: 535 | Added by: Salvia | Date: 2013-05-11 | Comments (0)


Pagrindiniai veikėjai


No - Užsispyrusi, linkusi kivirčytis, tačiau pažeidžiama, kone tragiška.

Lukas - jam yra 17 metų, priešingai nei Lu, mokykloje jis buvo perkeltas į dvejais metais žemesnę klasę.

Lu - keistas personažas: nepaprastai protinga, tačiau iki skausmo drovi, vieniša ir nepasitikinti savimi.

Apie knygą

Lu yra perkelta į dviem metais aukštesnę klasę, atitolusi tiek nuo savo bendraamžių, tiek nuo vyresnių mergaičių savo klasėje, ji neturi tikrų draugių. Po jaunesnės sesutės mirties jos mama išgyvena sunkią depresiją, tad namuose vengiama emocijų. Ši maža vieniša mergaitė, kuri, nepaisant nuostabaus savo proto, yra nepaprastai pažeidžiama ir nesubrendusi, iš karto užkariavo mano širdį. Jos apsilankymai traukinių stotyje norint pamatyti „emocijas" buvo tokie ja ... Read more »
Views: 549 | Added by: Salvia | Date: 2013-05-11 | Comments (0)

Vienas sprendimas

Vienas sprendimas virsta auka

Auka tampa praradimu

Praradimas tampa našta

Našta pažadina kovai

Vienas sprendimas gali tave sunaikinti



Tričės iniciacijos pabaiga turėtų būti švenčiama kaip pergalė, ji pagaliau priklauso pasirinktam luomui. Tačiau ta diena baigiasi siaubingais įvykiais. Skirtingas vertybes puoselėjantys luomai artėja prie karo slenksčio. Tokiu metu atsiskleidžia, kas kieno pusę palaiko, atsiveria senos paslaptys, o sprendimai įgyja dar didesnę galią. Jų nebepakeisi. Apsisprendusi Tričė, slegiama liūdesio ir kaltės, sužino daug sukrečiančių dalykų. Ima abejoti ir Tobiju. Mergina vis labiau suvokia savo divergentiškumą, nors pati gerai nežino, ką gali prarasti juo naudodamasi.



Vienas sprendimas gali pakeisti tavo gyvenimą arba tave sunaikinti. Tačiau kiekvienas sprendimas turi padarinių. Prasidėjus neramumams tarp luomų, Tričei Prior vėl tenka gelbėti mylimų žmonių ir savo pačios gyvybę. ... Read more »
Category: 1 | Views: 838 | Added by: Salvia | Date: 2013-03-16 | Comments (0)

Pagrindiniai veikėjai

Megana Čeis - princesesė Vasaros rūmų.

Pakas - princesesės saugotojas.

Ašas - princas Žiemos rūmų.

Apie knygą

Meganos Čeis laukia paslaptinga lemtis – tokia, kokios ji negalėtų net įsivaizduoti.

Kai Megana buvo šešerių, pradingo jos tėvas. Nuo tada mergaitės neapleido jausmas, kad jos gyvenimas klostosi... keistai. Jai niekaip nesisekė pritapti mokykloje, nesijautė sava ir namie.
Vieną dieną iš toli ją ėmė stebėti mįslingas jaunuolis, o pokštininkas geriausias draugas netikėtai tapo įtartinai globėjiškas – Megana pajuto, kad netrukus viskas pasikeis. 

Tačiau ji niekada nebūtų atspėjusi tiesos – kad yra paslaptingo fėjūnų karaliaus ... Read more »

Category: 1 | Views: 1055 | Added by: Salvia | Date: 2013-03-11 | Comments (0)

Knyga gana įdomi, iš ties labai lengvai skaitoma. Gal netgi per lengvai, tačiau yra ir keletas įdomesnių minčių, apie kurias būtų galima susimąstyti. Kažkiek primena „Bado žaidynes", bet, mano nuomone, tikrai joms neprilygsta. Ir vis dėlto, negalėčiau šios knygos vertinti blogai, nors kažko lyg ir pritrūko... veikėjus lengva pamėgti, jie nėra per daug nusaldinti, kita vertus, kai kuriems žuvus jokia nuostaba ar gailestis nekilo, tarsi to ir būtų buvę galima tikėtis.
Na, toms, kurioms patinka jaunimo literatūra, manau patiks ir „Divergentė". Ir dar, manau, kad filmas turėtų išeiti iš ties neblogas, laukiu... ;)

 Šią knyga seniai norėjau nusipirkti, bet  visada rasdavau priežasti nepirkti jos. Bet galiausiai nusipirkau ir nesigailėjau, kad ją nusipirkau. Šį knyga buvo sprogstanti bomba tiesiog.Distopinis trileris su kvapą gniaužiančiais siužeto posūkiais, širdį draskančiomis išdavystėmis, baisiomis piktadarybėmis ir netikėtais romantiškais jausmais.Veikėjai stiprus ... Read more »

Category: 1 | Views: 558 | Added by: Salvia | Date: 2013-03-09 | Comments (0)