Salvia writer

ANTRADIENIS, 2024-03-19, 5:36 AM

Welcome Guest

Site menu

Block title

Žymiausios knygos rinkimai
Total of answers: 22

Muzika

Kalendorius

«  May 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Salvia writer

Salvia writer Čia tavo erdvė- svajok, mąstyk, kurk

Išmintis

Mes žmonės esame sikirtingi kaip egzotiški vaisiai. Vieni saldus kiti rūgštus dar kiti kartus

Nuotaika

Our poll

Žymiausios knygos rinkimai
Total of answers: 22

Entries archive

Tag Board

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Search

Main » 2013 » May » 14 » Džeinė Eir Šarlotė Brontė
8:09 PM
Džeinė Eir Šarlotė Brontė


Pagrindiniai veikėjai


Džeinė Eir- aprašomas jos gyvenimas nuo pradinių klasių iki 30m. Turtingo pono dvare dirbo aukle. Gyveno našlaičių namuose. Neturinti didelio grožio, bet mokanti labai gražiai piešti.

Ročesteris- turėjo 8 metų dukterį. Jis buvo turtingas. Jį pažinojo visi kilmingi žmonės.
Adelė- Ročesterio dukra. Džeinės auklėtinė. Jai 8 metukai. Labai stropi, kultūringa mergaitė.

Apie knygą


Ši istorija yra apie našlaitę mergaitę Džeinę, užaugusią internate ir gavusią guvernantės darbą turtingo vyro Rodžesterio pilyje. Neilgai trukus Džeinė ir rūmų šeimininkas Rodžesteris įsimyli vienas kitą. Tačiau jų meilei sutrukdo ilgai saugota šeimininko paslaptis- jo išprotėjusi žmona, kurią jis laikė uždarytą palėpėje. Visą tai sužinojusi Džeinė skubiai susikrauna daiktus ir išvyksta pradėti naujo gyvenimo. Po keleto metų Džeinę nusprendžia aplankyti poną Rodžesterį, tačiau nuvyks, sužino kraupią žinią- pilis sudegė. Sužinojusi, kad Rodžesteris gyvas ji pasiryžta jį surasti. Ir randa. Atokiame namelyje, vienas, sužalotas gaisro, aklas. Pamačius jį, Džeinė vėl pajunta, kaip stipriai jį myli ir pasilieka kartu su juo. Po metų gyvenimo meilėje, Rodžesteris vėl praregi - jį išgydo meilė!

Įsimintina scena

1.Ročesteris ir Džeinė eina į bažnyčią susituokti. Ceremoniją stebi patys artimiausi jo giminaičiai. Kunigas kalba žodžius iš biblijos. Staiga į bažnyčią įbėga žmogus su dokumentu, įrodančiais kad , Ročesteris yra susituokęs. Visi nustemba , o nuotaka išėjusi iš bažnyčios bando pabėgti, bet ją sulaiko dvaro šeimininkas. Jis jai viską paaiškina ir nuveda į palėpe,kur gyvena jo žmona-pabaisa. Ročesteris maldaudamas prašo atleidimo iš Džeinės, bet ji ant rytojaus pabėga iš dvaro.

2.Naktį Džeinę prižadino iš koridoriaus sklindantys žingsnių garsai. Jai pasidarė įdomu ir išėjo pasižiūrėti kas ten vaikšto. Išėjusi užuodė dumų kvapą. Ir bėgo pasižiūrėti kas dega.Pasirodo degė Ročesterio kambarys, o jis pats miegojo. Džeinė prižadino jį ir ėmė su paklode gesinti ugnį. Taip auklė išgelbėjo turtuolio gyvybę.

Knygos vertinimas

Man patiko. veiksmo nebuvo daug.Emocijos buvo išreiškiamos labai aiškiai ir išsamiai. Skaitydama šią knyga supratau, kad dabar jaunimas elgiasi savavališkai, nebegerbia net savo tėvų. Ši knyga parodo, kad norėdamas, bet kuris žmogus gali pasiekti ką tik nori, tereikia įdėti į tai pastangų. Kaip ir Džeinė- neturėjo nei pinigų, nei ją palaikančių tėvu, nei gražios išvaizdos. Tačiau tapo guvernante, susirado mylimą žmogų. Taip pat parodo kiek daug gali meilė - jos dėka Rodžesteris praregėjo.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Man ši knyga įsiminė labiausiai dėl to, kad meilė gali bet kada užklupti ir nepriklauso nuo tavo turtingumo. Kad ir po skaudžios netekties, malonu grįžti prie mylimo žmogaus. Skaitydama šią knyga pora kartų net apsiverkiau, o tai mane, kaip tik paskatino pamąstyti apie gyvenimo prasme.

Šios knygos autorė yra gerai žinoma Anglijoje. Pagal šią knygą yra sukurti filmai.
Views: 705 | Added by: Salvia | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: